Issues with CE and VPN client router

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
My media server at home is connected to a tomato router configured with openVPN to connect to an expressvpn server in Jersey. The issue is not very apparent as it does not happen until the machine is at idle for quite some time. I have Glasswire Pro running on said machine and i am able to see all network traffic and create exceptions for incoming and outgoing traffic. I have exceptions for all CE related executables, and can see traffic flowing through the ceproxy.exe. that being said, when the machine is at idle, for sometimes short periods of time it reports DNS issues when attempting to visit a website or visit an internal resource such as a routers config page. f i switch the connection over to my router that is seperated from the VPN connection it still will not resolve, I have attempted to flush DNS,release and renew ip config to no avail. It seems as if the only thing that allows the machine to re initiate connection to any network is to restart it. My mind is boggled and I have not stumbled across anything in the forums here.
Photo of tim

tim

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Annelise

Annelise, Official Rep

  • 258 Posts
  • 13 Reply Likes
Hello Tim,

Thank you for your post and I apologize for the difficulties you've been experiencing, I know how frustrating it can be. Just from your explanation of the issues you've been experiencing a few known issues come to mind. The first one with the quickest fix is ensuring you're running the latest version of Covenant Eyes, 7.2.41. If you need to update your version you can do so through My Account on our webiste www.covenanteyes.com

If the issue is not resolved with the latest version of our software or you are running the latest the version please contact our Customer Service so we can troubleshoot further with you. We can be reached at 877.479.1119. 

Best regards,
Annelise