CE blocking Minecraft and SW:TOR server connection

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
After a windows update a few weeks ago CE has started blocking the connections for Minecraft servers and Star Wars: The Old Republic servers on my computer. In both cases it claims to be an authentication error, but on other machines in the house it works fine. Any known fixes for this? Version 7.2.41 - reinstalled multiple times
Photo of Jonathan Blackburn

Jonathan Blackburn

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Robert B

Robert B, Official Rep

  • 289 Posts
  • 21 Reply Likes
Jonathan,

Sorry to hear about the connection issues. Here are a few questions:

  - Does your Windows machine have an anti-virus program?
  - If so, has it been configured to allow CE to run?
  - Have you run a malware scanner, like ADW Cleaner or Junkware Removal Tool?
  - Would you be willing to try beta version, 7.2.43? I've seen it help and, after covering the first two items, it would be the logical next step.
  - If you are, please email me at robert.b@covenanteyes.com.

I would be surprised if the combined items listed above do not resolve the issue. For assistance with any of those items, feel free to call our Customer Service Team at 877-479-1119. They take calls Monday - Friday, 8 AM - 11:45 PM (EST) and Saturday, 10 AM - 5:45 PM (EST).

Thanks for posting,

Robert
Photo of rx7145 .

rx7145 .

  • 15 Posts
  • 0 Reply Likes
I have the same problem. When CE removed it connects just fine. 

CE please test with minecraft before releasing updates. 
Photo of Robert B

Robert B, Official Rep

  • 289 Posts
  • 21 Reply Likes
rx7145,

I've seen version 7.2.43 help in some of these cases. It's not to the point of being a public release; so if you'd like to try it out, please call our team at 877-479-119.

Robert
Photo of Jacob

Jacob

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like
I have the same issue, just updated to Windows "Creators Update" version 1703 and now I can't connect to SW:TOR servers. I am running CE ver 7.3.3 beta which I had to install after CE issues from the last Windows update. Tried to re-install CE but didn't help. I also tried to install version 7.2.45, but CE still reports as 7.3.3 and nothing was fixed.
Photo of rx7145 .

rx7145 .

  • 15 Posts
  • 0 Reply Likes
You need to completely delete ce and install the new version. The update program has been broken for some time.